Cabutan WOW! SSPN-i Plus 2016/2017

Apa hadiah utama bagi Cabutan WOW! SSPN-i Plus 2016/2017? Sebuah kereta Proton Perdana 2.4L! Tapi ramai yang tidak tahu adanya cabutan yang pemenangnya akan dihadiahkan kereta ini daripada pihak Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi (PTPTN). Secara ringkasnya; Kita akan membuka akaun deposit, yang dinamakan SSPN-i Plus untuk anak-anak. Akaun ini mempunyai komitmen bulanan bergantung kepada pakej […]

Jalan-jalan di Jeti Lumut.

Mercu Tanda Pengisytiharan Lumut Sebagai Bandar Tentera Laut

Satu pagi minggu, aku terasa nak berjalan-jalan di kawasan Jeti Lumut. Jeti ni merupakan tempat utama untuk menaiki feri ke Pulau Pangkor. Kawasan jeti ini dulu lebih kelihatan seperti pekan koboi, tapi perubahan banyak dilakukan dalam menaik taraf terminal jeti dan kawasan sekitarnya. Selepas berpuluh tahun, inilah wajah Pekan Lumut sekarang. Berbekalkan kamera point and […]

Adakah anda disenarai hitamkan oleh PTPTN?

Kalau sebut tentang Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Negara (PTPTN) biasanya perkara yang selalu dikaitkan ialah hutang, bayaran balik dan senarai hitam. Banyak berita tentang kepayahn unutk membuat pembayaran balik pinjaman pelajaran. Apabila gagal, nama pula akan┬ádisenarai hitam di Imegresen dan CCRIS. Sebagai peminjam PTPTN, saya akui, kadang kala peminjam ada masalah untuk membuat bayaran balik. […]

CINTA ISTERI PERTAMA SEORANG SUAMI YANG BERNIKAH EMPAT.

sebab mudah hilang fokus

Lelaki, kalau ditanya sama ada ingin bernikah lebih dari satu, ramai yang memasang cita-cita. Ada yang sekadar memasang niat, ada yang setakat mengharap rezeki. Mungkihkan perempuan juga ingin bersuami banyak kerana sudah bosan dengan lakinya yang seorang itu? KISAH SEORANG LELAKI DAN EMPAT ISTERI. Lelaki ini mempunyai empat isteri. Yang paling disayanginya ialah isteri yang […]

Latihan untuk menjadi penulis; serisalah nasihat daripada Leo Babauta

azwans-15-petua-mencapai-matlamat-dan-hajat-kehidupan

Menulis bukanlah minat semulajadi dalam diri aku. Kecenderungan untuk menulis timbul agak lewat dalam garis masa kehidupan ini, setelah mencecah 3 series. Sebahagian kecil manusia dilahirkan dengan bakat semulajadi untuk menulis. Bagi mereka, amat mudah untuk menurahkan minda melalui pena, ataupun papan kekunci. Sebagai pembaca, kita terpaku, terikat untuk membaca, mengetahui sebuah kisah yang ingin […]

Senarai Tujuh Jutawan Sijil Simpanan Premium (SSP) Bank Simpanan Nasional (BSN) 2016

sumber: Astro Awani

Bermula Jun 2016 BSN berikan1 juta setiap bulan bagi pemegang SSP. Kempen ini bagi menganditkan SSP BSN Special edition yang lalu. Pihak BSN telah mengumumkan bahawa pemegang SSP BSN dengan jumlah terkumpul melebihi RM 3,000.00 akan berpeluang memenangi Satu Juta Ringgit melalui kempen Tujuh Bulan Tujuh Jutawan mereka. Tempoh promosi ialah bermula Jun 2016 sehingga […]

SSP BSN: KEPUTUSAN BULANAN DAN SENARAI PEMENANG TAHUN 2016 (updated)

Senanrai pememang cabutan sijil simpanan premium bank simpanan nasional SSP BSN MAc 2016

SSP (Sijil Simpanan Premium) yang ditawarkan oleh BSN (Bank Simpanan Nasional) akan mengadakan cabutan bagi memilih pemenang setiap bulan. Di sini dikumpulkan senarai pemenang dan maklumat berkaitan cabutan SSP BSN. Sila BOOKMARK untuk menyemak dari masa ke semasa. Nak tahu jadual cabutan bagi Tahun 2016? Baca Jadual Cabutan SSP BSN 2016 dan Kategori Cabutan. Nak […]

Maksud ringkas istilah dan konsep syariah dalam perbankan islam.

babas daripada hutang kad kredit

Kebanyakan bank di Malaysia telah berjaya mengeluarkan produk patuh syariah sebagai pilihan kepada pelanggan mereka. Bagi kita yang cetek ilmu perbankkan dan ilmu syariah, dengar sahaja sesuatu produk patuh syariah, kita telah boleh memberikan sepenuh kepercayaan kepada bank tersebut. Namun, sebagai pengguna bijak, tidak salah sekiranya kita mengambil tahu asas konsep syariah dengan memahami maksud […]

Adakah Sijil Simpanan Premium Bank Simpanan Nasional membayar dividen?

tiada dividen imbuhan keuntungan sijil simpanan premium ssp bsn

Adakah pemegang SSP BSN akan menerima sebarang bentuk dividen? Apabila berbicara tentang Sijil SImpanan Premium, topik utamanya ialah pemenang bertuah yang bertukar menjadi jutawan sekelip mata, memperolehi kereta mewah, dan hadiah lain. Kepada yang tidak berjaya memenangi apa – apa hadiah pula tertanya-tanya; adakah BSN memberikan dividen bagi pemegang SSP? SSP Bank Simpanan Nasional dikendalikan […]

Dihantui Iklan Lazada.

Telefon bimbit klasik - Sony Ericsson model T28s

Siapa yang tidak pernah mebeli barang daripada LAzada, kedai online Malaysia yang semakin hari semakin famous? Ramai lagi yang tak pernah beli, saya pun tak pernah beli. Siapa pula yang tak pernah tahu langsung LAzada itu apa? Ramai yang tahu kan? Mesti pernah surf barang-barang yang ada di situ. Bagaimana LAzada berfungsi? LAzada ialah orang […]