5 teknik menghasilkan gambar terbaik untuk iklan di media sosial

Gambar Menarik, Pelanggan Tertarik. Mengiklankan produk dan servis di media sosial bukan sekadar menjadi trend tetapi sebaliknya menjadi satu saluran yang berbaloi untuk diterokai. Dengan pasaran yang luas daripada pengguna laman sosial seperti Instagram, Facebook dan Whastsapp, potensi perniagaan online anda

Baca Lebih Lanjut 5 teknik menghasilkan gambar terbaik untuk iklan di media sosial

Jadual fleksible seorang blogger kecil-kecilan.

Ramai full time blogger ada jadual tersendiri. Semestinya jadual ini, kerja tu sikit je, yang selebihnya ialah enjoy kehidupan. Itulahpun sebabnya nak jadi full time blogger iaitu nak lebih masa untuk diri sendiri dan keluarga. Tapi yang ramai tak tahu walaupun full time blogger ini nampaknya macam menjalankan kehidupan

Baca Lebih Lanjut Jadual fleksible seorang blogger kecil-kecilan.

Bagaimana menghasilkan dan memasarkan produk kosmetik jenama sendiri?

Apa cabarannya untuk mengeluarkan jenama produk kecantikan sendiri?

Nak jadi the next Dato Vida? Hasilkan produk kesihatan dan kecantikan dengan jenama anda sendiri. Tidak salah memasang cita-cita. Dimana ada kemahuan, di situ ada jalan. Yang penting anda perlu: Tidak mudah putus asa. Belajar daripada mereka yang telah berjaya (mentoring).

Baca Lebih Lanjut Bagaimana menghasilkan dan memasarkan produk kosmetik jenama sendiri?

5 Petua Menggunakan AdSense Untuk Jana Pendapatan di Blog

Panduan AdSense untuk Blogger Malaysia

Kepada kebanyakan blogger beginner seperti saya, lulus AdSense amatlah diidamkan. Setelah lulus AdSense apa pula yang blogger perlu buat? Petua Memasang Iklan AdSense di Blog. 1. Pemilihan Keywords a.k.a Kata Kunci. Jika kita ke forum AdSense, kita boleh melihat banyak

Baca Lebih Lanjut 5 Petua Menggunakan AdSense Untuk Jana Pendapatan di Blog

7 Formula Menulis Blog Berbahasa Inggeris Bagi Bukan Penutur Jati.

Bolehkah blog berbahasa Inggeris diterbitkan oleh seorang yang bukan penutur jati. Can a non-native speaker write a blog in English? Begitulah soalan yang diajukan kepada aku. Termenung juga seketika. Yang pertamanya, aku tiada blog berbahasa Inggeris sepenuhnya. Yang kedua, bahasa Inggeris

Baca Lebih Lanjut 7 Formula Menulis Blog Berbahasa Inggeris Bagi Bukan Penutur Jati.