Air kosong boleh membantu poket anda untuk tidak kosong.

botol air minuman

Aku antara berjuta rakyat malaysia yang zaman sekolah rendahnya membawa bekal. Kita letak tepi cerita ada duit belanja atau tidak. KIta fokus kepada membawa bekal ke sekolah, khususnya botol air. Kepada sesiapa yang sezaman dengan aku botol air paling popular

Baca Lebih Lanjut Air kosong boleh membantu poket anda untuk tidak kosong.

Berdoalah

Berdoalah

Berdoalah Tak kala hatimu bercelaru, engkau ada tempat untuk mengadu. Mungkin dalam sujudmu yang sayu, atau semasa semasa kau tadah kelangit dua tanganmu. Mengadulah. Walau sekecil-kecil perkara, Walau sebesar-besar bencana. Kerana kita hamba, hanya kepada Yang Maha Kaya, kita meminta

Baca Lebih Lanjut Berdoalah

Jadual fleksible seorang blogger kecil-kecilan.

Ramai full time blogger ada jadual tersendiri. Semestinya jadual ini, kerja tu sikit je, yang selebihnya ialah enjoy kehidupan. Itulahpun sebabnya nak jadi full time blogger iaitu nak lebih masa untuk diri sendiri dan keluarga. Tapi yang ramai tak tahu walaupun full time blogger ini nampaknya macam menjalankan kehidupan

Baca Lebih Lanjut Jadual fleksible seorang blogger kecil-kecilan.

Kaweco Ice Sport Rollerball; pembelian atas talian.

Kaweco Ice Sport Posted

Baru – baru ini aku membeli dua batang pen secara online dari jenama Kaweco model Ice Sport. Pen ini bukan pen mahal yang dipakai oleh eksekutif syarikat – syarikat besar seperti yang selalu kita lihat dalam filem. Pen ini pen unik

Baca Lebih Lanjut Kaweco Ice Sport Rollerball; pembelian atas talian.

Pengalaman Mengasah Pisau Mora Clipper 840

Hasilnya: Sebilah Pisau Mora Clipper 840 MG Military Green yang telah diasah

Hari ini saya kongsikan pengalaman mengasah pisau Mora Clipper 840 yang telah menjangkau usia 7 tahun digunakan. Tiada alatan fancy seperti spyderco sharpmaker atau sebagainya. Hanya menggunakan batu asah biasa yang selalu digunakan di Malaysia dan kertas pasir. Tentang Mora Knife / Morakniv

Baca Lebih Lanjut Pengalaman Mengasah Pisau Mora Clipper 840

Cara membeli barang di Amazon daripada Malaysia-Mountainsmith Rift

Mountainsmith Rift Messenger Bag

Pernah tak membeli barang secara atas talian daripada Amazon.com dari Malaysia? Kalau diikutkan pengalaman saya membeli belah dalam talian, Amazon bukan pilihan utama saya. Saya lebih suka membeli di ebay. Tetapi saya juga bukanlah seorang yang kerap melakukan pembelian online

Baca Lebih Lanjut Cara membeli barang di Amazon daripada Malaysia-Mountainsmith Rift

Perbezaan Antara Diari dan Journal; dari kacamata aku.

Contoh journal yang ditulis dengan tangan @ninjatravelling on istagram

 Adakah anda menulis diari sejak kecil? Tidak. Saya tidak menulis sebarang bentuk diari semasa kecil. Saya melihat bapa ada mempunyai diari semasa saya bersekolah rendah. Namun, kebiasaanya bapa hanya mencatatkan perbenlanjaan seharian dan lain-lain perkara berkaitan kewangan atau temujanji. Semasa

Baca Lebih Lanjut Perbezaan Antara Diari dan Journal; dari kacamata aku.