Keputusan SSP BSN 2017 (Sijil Simpanan Premium Bank Simpanan Nasional)

SSP BSN RM 1 juta Jun 2017


SSP (Sijil Simpanan Premium) yang ditawarkan oleh BSN (Bank Simpanan Nasional) akan mengadakan cabutan bagi memilih pemenang setiap bulan. Di sini dikumpulkan senarai pemenang dan maklumat berkaitan cabutan SSP BSN. Sila BOOKMARK untuk menyemak dari masa ke semasa.

Nak tahu jadual cabutan bagi Tahun 2017? Baca Jadual Cabutan SSP BSN 2017 dan Kategori Cabutan.

Nak tahu hadiah yang ditawarkan bagi Tahun 2017? Baca Senarai Hadiah SSP BSN 2017.

Senarai penuh pemenang boleh di semak di pautan ini : www.mybsn.com.my

Keputusan cabutan Sijil Simpanan Premium Bank Simpanan Nasional (SSP BSN) 2017.

12 juta ringgit, 12 Jutawan, 12 bulan! Click To Tweet

Senarai Nama Pemenang Cabutan BSN SSP Bulan Julai 2017

Pemenang RM 1 juta SSP BSN Julai 2017
Pemenang RM 1 juta SSP BSN Julai 2017
Pemenang Kereta SSP BSN Julai 2017
Pemenang Kereta SSP BSN Julai 2017

PEMENANG CABUTAN BULANAN SSP BSN JULAI 2017

  1. Bah Goet Eng : 1 x RM 1,000,000.00
  2. Muhammad Bukhari bin Mohamad Fazil : 1 x Mercedez C200
  3. 10 x  Sijil Simpanan Premium BSN bernilai RM 5,000.00
  4. 50 x  Sijil Simpanan Premium bernilai RM 500.00
  5. 500 x Sijil Simpanan Premium bernilai RM 100.00

PEMENANG CABUTAN BULANAN SSP BSN JULAI 2017 (KATEGORI REMAJA)

Pemenang SSP BSN kategori Remaja Julai 2017
Pemenang SSP BSN kategori Remaja Julai 2017
  • NUR FARAH AMIRAH BINTI MOHAMAD : 1 x RM 10,000.00
  • 15 x satu unit iPhone 7
  • 50 x Sijil Simpanan Premium bernilai RM 300.00
  • 500 x Sijil Simpanan Premium bernilai RM 50.00

PEMENANG iPHONE 7 SSP BSN JULAI 2017 (KATEGORI REMAJA)

  1. ASRIFAH BINTI ASRAN (SABAH)
  2. ABDUL RAHMAN BIN ABDUL MALEK BATUMALAI (PERAK)
  3. NIK MUHAMMAD HARITH HAIKAL BIN KAMARULZAMAN (KELANTAN)
  4. MUHAMMAD DANISH BIN IDRIS (KUALA LUMPUR)
  5. NUR KAMILIA ARDINI BT AZMAN ZAMRI (KEDAH)
  6. AFRINA SAFIRA BINTI AHMAD FAUZI (SELANGOR)
  7. MUHAMMAD TAHAR BIN MAHMUDI (KUALA LUMPUR)
  8. ZAHQUAN BIN ZULKAPLEY (NEGERI SEMBILAN)
  9. NUR ‘AQILAH BITNI ALIAS (SELANGOR)
  10. RAJA NORHANABILAH BINTI TUAN NORHAZI (KELANTAN)
  11. MUHAMAD FAIZ BIN JAAPAR (PERAK)
  12. NURUL ASYIFA’ BT AHMAD SHUHAIMI (PERAK)
  13. GAYATHRI A/P PONNALAGAN (JOHOR)
  14. NUR HANIS SYAKILA BINTI MOHD SAID (JOHOR)
  15. NG QIAO YONG (KUALA LUMPUR)

Senarai Nama Pemenang Cabutan BSN SSP Bulan Jun 2017 

SSP BSN RM 1 juta Jun 2017
SSP BSN RM 1 juta Jun 2017
SSP BSN Jun 2017 Menang Kereta
SSP BSN Jun 2017 Menang Kereta

PEMENANG CABUTAN BULANAN SSP BSN JUN 2017

  1. Anizah binti Abd Hamid : 1 x RM 1,000,000.00
  2. Roslan bin Sehan : 1 x Mercedez C200
  3. 10 x  Sijil Simpanan Premium BSN bernilai RM 5,000.00
  4. 50 x  Sijil Simpanan Premium bernilai RM 500.00
  5. 500 x Sijil Simpanan Premium bernilai RM 100.00
Pemenang SSP BSN Kategori Remaja Jun 2017
Pemenang SSP BSN Kategori Remaja Jun 2017

PEMENANG CABUTAN BULANAN SSP BSN JUN 2017 (KATEGORI REMAJA)

  1. Fong Khar Hou : 1 x RM 10,000.00
  2. 15 x satu unit iPhone 7
  3. 50 x Sijil Simpanan Premium bernilai RM 300.00
  4. 500 x Sijil Simpanan Premium bernilai RM 50.00

Ingin Tahu tentang Formula Rezeki?
Ingin Tahu tentang Formula Rezeki?
Ingin Tahu tentang Formula Rezeki?

Senarai Nama Pemenang Cabutan BSN SSP Bulan Mei 2017 

Pememnag RM 1 juta ssp BSN Mei 2017
Jutawan SSP BSN bulan Mei 2017
Pemenang BMW 330e SSP BSN Mei 2017
Pemenang BMW 330e SSP BSN Mei 2017

PEMENANG CABUTAN BULANAN SSP BSN MEI 2017

  1. Teo Thuan Hock (Sabah) : 1 x RM 1,000,000.00
  2. Aziz bin Husin (Perlis) : 1 x BMW 330e
  3. 10 x  Sijil Simpanan Premium BSN bernilai RM 5,000.00
  4. 50 x  Sijil Simpanan Premium bernilai RM 500.00
  5. 500 x Sijil Simpanan Premium bernilai RM 100.00
Pemenang Kategori Remaja SSP BSN Mei 2017
Pemenang Kategori Remaja SSP BSN Mei 2017

PEMENANG CABUTAN BULANAN SSP BSN MEI 2017 (KATEGORI REMAJA)

  1. NurFaiezah binti Osman (Johor) : 1 x RM 10,000.00
  2. 15 x satu unit iPhone 7
  3. 50 x Sijil Simpanan Premium bernilai RM 300.00
  4. 500 x Sijil Simpanan Premium bernilai RM 50.00

Senarai Nama Pemenang Cabutan BSN SSP Bulan April 2017 

PEMENANG CABUTAN BULANAN SSP BSN APRIL 2017

  1.  Mazni bt Yahya (Perak) : 1 x RM 1,000,000.00
  2. Mark Kali a/l Kalayomani (Perak) : 1 x Mercedez C200
  3. 10 x  Sijil Simpanan Premium BSN bernilai RM 5,000.00
  4. 50 x  Sijil Simpanan Premium bernilai RM 500.00
  5. 500 x Sijil Simpanan Premium bernilai RM 100.00

PEMENANG CABUTAN BULANAN SSP BSN APRIL 2017 (KATEGORI REMAJA)

  1. Nurdina Farhana bt Zu (KL) : 1 x RM 10,000.00
  2. 15 x satu unit iPhone 7
  3. 50 x Sijil Simpanan Premium bernilai RM 300.00
  4. 500 x Sijil Simpanan Premium bernilai RM 50.00

Ingin Tahu tentang Formula Rezeki?
Ingin Tahu tentang Formula Rezeki?
Ingin Tahu tentang Formula Rezeki?

Senarai Nama Pemenang Cabutan BSN SSP Bulan Mac 2017 

Hadiah bagi cabutan SSP BSN bulan Mac 2017

Eng Koi Lan Jutawan BSN SSP Mac 2017
Pemenang Special Draw Jutawan BSN SSP Mac 2017
  1. ENG KOI LAN (PERAK) : 1x RM 1,000,000.00

PEMENANG CABUTAN BULANAN SSP BSN MAC 2017

Vimala ap subramaniam menang BMW 318i SSP BSN
BMW 318i SSP BSN
  1. VIMALA A/P SUBRAMANIAM (Negeri Sembilan): 1 x BMW 318i
  2. 10 x  Sijil Simpanan Premium BSN bernilai RM 5,000.00
  3. 50 x  Sijil Simpanan Premium bernilai RM 500.00
  4. 500 x Sijil Simpanan Premium bernilai RM 100.00
RM 10,000.00 Kategori Remaja Mac 2017
RM 10,000.00 Kategori Remaja Mac 2017
  1. SAIFOL A/L NGAH (Perak) : 1 x SSP BSN RM 10,000.00
  2. 15 x satu unit iPhone 7
  3. 50 x Sijil Simpanan Premium bernilai RM 300.00
  4. 500 x Sijil Simpanan Premium bernilai RM 50.00

Senarai Nama Pemenang Cabutan BSN SSP Bulan Febuari 2017 

Senarai Pemenang BSN SSP Februari 2017
sumber: fb BSN

Hadiah bagi cabutan SSP BSN bulan Februari 2017

Pemenang Cabutan Istimewa :

  1. pemenang RM 1 juta bsn ssp februari 2017 soh ser ying johorSoh Ser Ying (Johor) : 1 X BSN SSP RM 1,000,000

Pemenang Cabutan Bulanan :

  1. ssp bsn februari 2017 sani bin othman mercedez benz c200Sani bin Othman (Melaka) :1 x  kereta mewah Mercedes Benz C200.
  2. 10 x  Sijil Simpanan Premium BSN bernilai RM 5,000.00
  3. 50 x  Sijil Simpanan Premium bernilai RM 500.00
  4. 500 x Sijil Simpanan Premium bernilai RM 100.00

Pemenang Cabutan Kategori Remaja Februari 2017

BSN SSP kategori remaja februari 2017 Ooi Wei di

  1. Ooi Wei Di (Kedah) : 1 x SSP BSN RM 10,000.00
  2. 15 x satu unit iPhone 7
  3. 50 x Sijil Simpanan Premium bernilai RM 300.00
  4. 500 x Sijil Simpanan Premium bernilai RM 50.00

Ingin Tahu tentang Formula Rezeki?
Ingin Tahu tentang Formula Rezeki?
Ingin Tahu tentang Formula Rezeki?

Senarai Nama Pemenang Cabutan BSN SSP Bulan Januari 2017 

Hadiah bagi cabutan SSP BSN bulan Januari 2017

Pemenang Cabutan Istimewa Januari 2017:

  1. Siti Zuraidah binti Abdullah (Kelantan) : 1 X BSN SSP RM 1,000,000

Pemenang Cabutan Bulan Januari 2017:

  1. Abdul Wahid bin Taib (Pulau Pinang) :1 x  kereta mewah BMW 330e.
  2. 10 x  Sijil Simpanan Premium BSN bernilai RM 5,000.00
  3. 50 x  Sijil Simpanan Premium bernilai RM 500.00
  4. 500 x Sijil Simpanan Premium bernilai RM 100.00

Pemenang Cabutan Kategori Remaja Januari 2017

  1. Ahmad Hakimi bin Nazaruddin (Selangor) : 1 x SSP BSN RM 10,000.00
  2. 15 x satu unit iPhone 7
  3. 50 x Sijil Simpanan Premium bernilai RM 300.00
  4. 500 x Sijil Simpanan Premium bernilai RM 50.00
Senarai Nama Pemenang Utama BSN SSP Bulan Janurai 2017
Senarai Nama Pemenang Utama BSN SSP Bulan Januari 2017

 Penulis tidak mewakili pihak BSN dalam apa jua urusan berkaitan SSP BSN. Proses cabutan, hadiah dan peraturan adalah tertakluk sepenuhnya kepada pihak BSN. Senarai keputusan yang dipaparkan hanyalah sekadar panduan yang bersumberkan maklumat yang boleh diperolehi secara umum di media.

azwan

azwan

Azwan merupakan seorang blogger yang berminat dalam penulisan, pengaturcaraan ,dunia teknologi informasi, pengurusan kewangan dan motivasi.
azwan

Mereka yang membaca artikel ini turut membaca artikel berikut;

74 thoughts on “Keputusan SSP BSN 2017 (Sijil Simpanan Premium Bank Simpanan Nasional)

  1. Saya dah cukup simpan bsn ssp 3 ribu..adakah sy sudah layak tok cabutan rm 1 juta..atau kne tgu tempoh matang??

  2. Asssalamualaikum tuan

    Adakah SSP 1 juta atau berapa pun nilai nya ini akan dikenakan cukai pendapatan ke atas pemenang?

  3. Nak tanya, apabia kita membeli SSP dlm jumlah yg banyak, kemudian pd bulan tersebut No SSP kita tdk memenangi sebarang cabutan, adakah No SSP kita itu masih layak bagi cabutan pd bulan bulan berkutnya selagi No SSP kita itu tdk ditebus. Mohon pencerahan. tkasih

  4. insya allah. saya dah dua kali dapat cabutan. pertama rm100 dan yang kedua rm1000. kalau dah tertulis hadiah itu kita punya, insya allah dapat le tu…

  5. Assalamualaikum saya mau tnya ni kalau kita mau beli ssp mcm mna cara nya biasa saya beli sekaligus banyak seperti 200 ratus sebulan tpi dua kali yg sebaik nya mcm mna itu je.

  6. Saya pun dah lama jadi penunggu untuk tercalon dlm cabutan SSP BSN sejak 2014.. Terfikir juga adakah nama sy tak wujud dlm senarai BSN

    1. Tak tahu la saya nak jawab. Kalau ikut logik kebarangkalian, Kalau ramai kaum Cina yang menang, maknanya ramai kaum Cina yang menyimpan.

  7. Aku hairanlah… Mengapa Rakyat Sarawak tidak pernah menjadi pemenang cabutan BSN??? Dari dulu sampai sekarang pun Rakyat Sarawak belum pernah menjadi pemenang cabutan BSN. Pelikkan..

    1. org sabah baru je jadi pemenang 1 juta bagi bln mei
      dah hampirla tu dengan sarawak…

  8. assalamualaikum….

    tahniah kepada pemenang. saya masih terus mananti giliran saya lak sbg pemenang…setiap bulan, setiap hr sabtu mgu terakhir,hp tidak akan sy tgl kan di mana2.sentiasa mengharapkan panggilan dr sspn bsn

  9. Asalamualaikum encik azwan, sy nak tnye pasal ssp bsn ni. sy baru je join program menabung ni. and sy buat melalui online. cuma sy tak faham mcm mana nak check account utk tabungan under ssp bsn ni ya?dia sama mcm simpanan biasa ke yg boleh dcheck brape balance yg ada? maaf kerana sy masih kurang jelas walaupun dh baca description psal program ni beberapa kali. Hope sgt encik azwan dpt bg pencerahan. thank you so much.

  10. salam lama simpan dh dlm ssp tp dua hari sudah ada panggilan dr bsn suruh masukkan wang dlm ssp ktnye uutk cabutan pd 25 bulan 2 /2017. namun tak juga berjaya mungkin belom rezeki saya tp sy tetap bersabar n berdoa moga ade rezeki sy suatu hr nte…

  11. Terima kasih atas info yg berguna ini En Azwan..Semoga lebih ramai lagi penyimpan memenangi cabutan SSP BSN ini. Doakan saya dan penyimpan yg lain supaya memperoleh rezeki kemenangan ini 😀😀😀

  12. Salam. mintak maaf sebab comment di post lama. nak tanya, macamana cara untuk check kita menang ke tak itu? saya baca dari comments sebelum ini, dinyatakan bahawa perlu check sendiri. if thats the case, ada online platform ke? mohon pencerahan.

  13. alkamdulilah syukur dapat menabung…saya adalah salah seorang yang belum menang apa apa lagi..tp alhamdulilah masih mampu menabung..hehe

  14. sekarang sy ada krisis kewangan dan saya perlu keluarkan separuh/lebih duit dari simpanan ssp saya…kalau dah tunaikan simpanan ssp,masih ada harapan ke nak menang cabutan bertuah?

    1. Masih berpeluang untuk nombor sijil yang belum ditebus. Nombor sijil yang telah ditebus akan dikeluarkan dari cabutan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge