5 teknik menghasilkan gambar terbaik untuk iklan di media sosial

Gambar Menarik, Pelanggan Tertarik. Mengiklankan produk dan servis di media sosial bukan sekadar menjadi trend tetapi sebaliknya menjadi satu saluran yang berbaloi untuk diterokai. Dengan pasaran yang luas daripada pengguna laman sosial seperti Instagram, Facebook dan Whastsapp, potensi perniagaan online anda

Baca Lebih Lanjut 5 teknik menghasilkan gambar terbaik untuk iklan di media sosial

Jadual fleksible seorang blogger kecil-kecilan.

Ramai full time blogger ada jadual tersendiri. Semestinya jadual ini, kerja tu sikit je, yang selebihnya ialah enjoy kehidupan. Itulahpun sebabnya nak jadi full time blogger iaitu nak lebih masa untuk diri sendiri dan keluarga. Tapi yang ramai tak tahu walaupun full time blogger ini nampaknya macam menjalankan kehidupan

Baca Lebih Lanjut Jadual fleksible seorang blogger kecil-kecilan.

Perbezaan Antara Diari dan Journal; dari kacamata aku.

Contoh journal yang ditulis dengan tangan @ninjatravelling on istagram

 Adakah anda menulis diari sejak kecil? Tidak. Saya tidak menulis sebarang bentuk diari semasa kecil. Saya melihat bapa ada mempunyai diari semasa saya bersekolah rendah. Namun, kebiasaanya bapa hanya mencatatkan perbenlanjaan seharian dan lain-lain perkara berkaitan kewangan atau temujanji. Semasa

Baca Lebih Lanjut Perbezaan Antara Diari dan Journal; dari kacamata aku.

DARI SWASTA KE KERAJAAN: BERBALOIKAH TUKAR KERJAYA?

Setelah lama berkhidmat… Apabila suasana kerja tidak lagi menyeronokkan, tekanan oleh pihak majikan terlampau besar, atau kerjaya sedia ada mendatangkan masalah kepada keluarga, mungkin ada yang berfikir untuk ‘lompat kapal’ (jump ship). Senario yang biasa di kalangan pekerja di sektor

Baca Lebih Lanjut DARI SWASTA KE KERAJAAN: BERBALOIKAH TUKAR KERJAYA?

Koleksi Soalan Maut Temuduga Lisan, dan cara menjawabnya.

temuduga lisan jawatan kerajaan

Anda ingin soalan dan jawapan temuduga? Baca. Panel penemuduga bukan kawan kita. Sasaran mereka ialah untuk untuk mengenali potensi diri kita (yang kadang kala kita sendiri tidak tahu) dalam masa yang singkat. Bagi merealisasikan sasaran mereka, para panel penemuduga mempunyai

Baca Lebih Lanjut Koleksi Soalan Maut Temuduga Lisan, dan cara menjawabnya.

Pantang Larang Temuduga Lisan Jawatan Kerajaan atau Kekosongan Swasta

temuduga lisan jawatan kerajaan

Entri ini adalah bahagian kedua dalam panduan menghadapai temuduga sektor kerajaan atau swasta. Sekiranya anda terlepas bahagian pertama, boleh baca di SINI. Persiapan dan persedian sebelum hari temuduga sehinggalah sampai ke bilik temuduga telah kita bincangkan dalam artikel sebelum ini.

Baca Lebih Lanjut Pantang Larang Temuduga Lisan Jawatan Kerajaan atau Kekosongan Swasta

Tips Persediaan Temuduga Lisan Jawatan Kerajaan atau Kekosongan Swasta.

Rancang masa untuk persediaan temuduga

Terdapat banyak orang yang menyangka persediaan yang perlu dilakukan untuk menghadiri sesi temuduga jawatan kerajaan adalah berbeza dengan temuduga untuk kekosongan di sektor swasta. Persiapan yang perlu dibuat untuk menghadapi temuduga sebenarnya adalah sama tidak mengira ianya bagi mengisi jawatan

Baca Lebih Lanjut Tips Persediaan Temuduga Lisan Jawatan Kerajaan atau Kekosongan Swasta.